top of page

Krema za atopijski dermatitis

Za vse, ki imate težave z atopijskim dermatitisom - za 100g: - 30g karitejevega masla - 15g kokosovega olja - 15g palmovega olja (namesto njega lahko tudi olivno olje) - 20g očiščenega čebeljega voska - 20g destilirane vode

Opcija (lahko tudi brez eteričnih olja, če vam ne odgovarjajo): - 1 kapljica EO rimske kamilice - 1 kapljica EO sivke - 1 kapljica EO vrtnice - 1 kapljica EO kadilne bosvelije

Postopek: V eni posodi nad vodno kopeljo stopimo karitejevo maslo, kokosovo olje, palmovo olje in čebelji vosek. V drugi posodi nad vodno kopeljo segrevamo destilirano vodo. Ko se vse sestavine stopijo in imajo olja in voda enako temperaturo, olja in vodo združimo ter mešamo (jaz mešam s paličnim mešalnikom, z nastavkom metlice) okoli 5 minut, da se olje in voda lepo spojita. Dodamo eterična olja in še enkrat mešamo (okoli 2 minuti). Nato zapakiramo kremo v posodico.

Ker krema vsebuje destilirano vodo, jo moram uporabiti v 3 tednih! Če bi radi podaljšali življenjsko dobo kreme, se lahko doda konzervans. Jaz raje kremo naredim v manjšem lončku, da jo v treh tednih porabim, saj se izogibam konzervansom.

Moj sin ima atopijski dermatitis in je edina zadeva, ki mu bomaga, da ima kožo zares navlaženo ves dan. Olja in eterična olja lahko seveda po želji zamenjate, jaz se držim teh, ki sem jih napisala, ker so dobri v boju z atopijskim dermatitisom in suho kožo. Velikokrat pa naredim kremo samo iz karitejevega masla, kokosovega masla in palmovega olja ali oljčnega olja.

Veselo ustvarjanje :)!


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page